Thursday, 15 August 2013

Stail Datuk-Datuk

Petang senggang dituang Datuk Razaleigh dengan bermain golf.
Baru sahaja memukul kurang lebih lima biji bola,
talifon genggam Datuk Razaleigh berdering...


Selamat Petang Datuk Razaleigh,
- Ya, Tan Sri, ada apa hal call I petang-petang kala ni?

I ingat nak kahwinkan anak kita Datuk.
- Wah, bagus lah begitu, syarikat kita akan semakin besar.
- Ok. Nanti U bawak anak u datang dinner rumah I. Anak I baru balik US ni

Baik Datuk. Assalammualaikum
- Waalaikumusalam Tan Sri


Cara gelak datuk-datuk 


Beep, punat merah talifon genggam diketik Datuk.
HOHOHO.
Datuk Razaleigh gelak semacam watak jahat dalam cerita samarinda tv3,
seperti mahu kahwin baru pun ada juga.

Selesai gelak tak tentu hala tadi,
Datuk Razaleigh mencapai kayu golf beliau.
Zassssss. Terbang tinggi bola golf dihayun Datuk Razaleigh.
Burung-burung yang berterbangan, laju-laju merenung benci ke arah Datuk Razaleigh,
tanda protes atas laluan bola golf Datuk Razaleigh tadi agaknya.......

                                                   ***











Ini petang, gua baru 1st time main permainan orang kaya-kaya, golf.
Saja kasi feeling datuk-datuk sekejap tadi. kahkah. Amacam lakonan gua? ada macam Jalaluddin Hassan?

Shawn Razaleigh
-selalu main lempar/hayun selipar sahaja

10 comments:

  1. Bola melayang ke kayu golf yang melayang sekali ? Hahaha :P

    ReplyDelete
  2. hebakkk kalau kayu golf melayang sekalik ..
    hihik .~

    ReplyDelete
  3. ok,, aku suka lagi Rasukan Kentut Gua,,, awwwrr,,, lalala

    ReplyDelete
  4. sejibik jalaludin hasa. sejak mula baca, baca dgn gaya intonasi beliau dah

    ReplyDelete
  5. chehhh... kenapa lah burung2 tu tak attack lu ? >___<

    dato' dr razaleigh. perrghhhh. mantopp giler name. hahaha

    ReplyDelete
  6. dato razaleigh bila nak bagi I projek billion-billion ni?

    :3

    ReplyDelete
  7. "APA???"

    *lagu dramatik berkumandang sambil kamera zoom ke muka yg terkejut*

    ReplyDelete
  8. ok ,, disebakan awk ni lawak. bella jadi follower yg ke 54 !! hahaa
    p/s : feel merujuk jdi anak tan sri tu ..

    ReplyDelete