Monday, 30 December 2013

KONTES U-BLOGGER

PELANCARAN | KONTES U-BLOGGER | Assalamualaikum, seperti yang di war-warkan sebelum ini, maka hari ini bermulalah Kontes U-Blogger yang bertujuan membuka ruang kepada rakan-rakan Blogger yang sudah mempunyai brand dan service mereka sendiri untuk sama-sama mempromosikan produk dan perkhidmatan mereka.

BANNER U-BLOGGER

Syarat-syarat Penyertaan

1. Mestilah Blogger yang berwarganegara Malaysia.
2. Follow blog www.mawardiyunus.com [klik]
3. Buat entri bertajuk KONTES U-BLOGGER
*sila copy coding berikut dan paste di ruangan HTML
4. Sila backlink banner U-blogger ke entri ini.
5. Jawab 1 soalan berkaitan dengan penaja Kontes U-Blogger dan Tinggalkan URL entry dan jawapan anda ke dalam ruangan komen entri ini. * awas jangan jawab dan letakkan jawapan soalan kontes di dalam entry anda untuk mengelakkan peserta lain "copy & paste".

SOALAN : SIAPAKAH PEMILIK MYWIFE CLOSET?


6. Follow blog, Like fanpage penaja dan Follow Google+ penaja.


Instagram

Senarai Blog U-Blogger

U-Blogger Mk Syahir ~ fuh.my [klik]
U-Blogger Dik Bee ~ www.dikbee.com [klik]
U-Blogger Hafizzy Aziz ~ www.fizgraphic.com [klik]
U-Blogger Sue Izza ~ myputeri21.blogspot.com [klik]
U-Blogger Qaseh Dalia ~ www.qasehdalia.com [klik]
U-Blogger Nurramizah Fadzil ~ supersihat.com [klik]
U-Blogger Pari Pari Putih ~ www.paripariputih.com [klik]
U-Blogger Marqis Careno ~ marqiscareno.blogspot.com [klik]
U-Blogger Korakora Art ~ korakoraartdesign.blogspot.com [klik]
U-Blogger Zulhilmi Tempoyak ~ www.zulhilmitempoyak.blogspot.com [klik]
dengan kerjasama Kelab Blogger Ben Ashaari [klik]



Senarai Fanpage U-Blogger
 




Sunday, 15 September 2013

Nyamuk bersetubuh

Assalammualaikum

Seperti biasa, sebagai seorang pelajar yang power,
aku study sampai lewat malam.

Sekali sekala, 
nampak kelibat nyamuk bersetubuh di atas udara. 
Memang power skill mereka.
Ingin sahaja aku rakam aksi ghairah tersebut 
dan hantar ke mana-mana laman web lucah
Tapi aku cegah niat jahat tersebut cepat2

Sudahlah besetubuh atas udara,
ada pula yang mengigit-hinggap tangan aku
Aku masih biarkan.

Hinggalah seekor gajah menghinggap..
Ini memang rare. Berlaku 18tahun sekali sahaja.
Gajah ok.







Shawn Razaleigh

Mak aku bela buaya

Assalammualaikum.

Hari ni balik rumah orang tua.
Sampai sahaja rumah, kaki menuju ke bilik aku.
Suis lampu aku tekan perlahan, klik..
Amboiiii, seekor buaya duk sempoi atas katil
Terkejut bukan main-main.
Jantung macam nak pecah.
mata macam nak terkeluar.
Suara hilang ditelan rasa takut.
Telur tersedut kedalam. *ok, pelik

 Kihkih. Gelak kecil bergema dari dapur.
Sekali lagi si mak berjaya meng-troll anak beliau.

Nilah buaya belaan mak gua, seram bukan?


Shawn Razaleigh

Burger bakar sedap: lava grill

Assalammuailaikum...
Itu hari aku berBurger bakar sedap lava grill dengan Kelab Blogger Ben Ashaari 





gambar ikhsan RTM kehkeh


Burpppp.
Aku makan burger bakar lava grill ni sebenarnya pada bulan puasa lepas. haha
Tapi kenyangnya sampai hari ini. Power tak?kahkah (padahal aku lupa nak publish. kahkah)

Nak ke sini senang sahaja:
Alamat : Restoran Lava Grill Burger 
No. 15-1, Jalan 18/33A Taman Sri Serdang 
43300 Seri Kembangan Selangor 
HP: 017-2520031 (RAZMAN) 


Kelab blogger Ben Ashaari


Shawn razaleigh
Gambar rembat dari Qaseh Dalia

Thursday, 15 August 2013

Stail Datuk-Datuk

Petang senggang dituang Datuk Razaleigh dengan bermain golf.
Baru sahaja memukul kurang lebih lima biji bola,
talifon genggam Datuk Razaleigh berdering...


Selamat Petang Datuk Razaleigh,
- Ya, Tan Sri, ada apa hal call I petang-petang kala ni?

I ingat nak kahwinkan anak kita Datuk.
- Wah, bagus lah begitu, syarikat kita akan semakin besar.
- Ok. Nanti U bawak anak u datang dinner rumah I. Anak I baru balik US ni

Baik Datuk. Assalammualaikum
- Waalaikumusalam Tan Sri


Cara gelak datuk-datuk 


Beep, punat merah talifon genggam diketik Datuk.
HOHOHO.
Datuk Razaleigh gelak semacam watak jahat dalam cerita samarinda tv3,
seperti mahu kahwin baru pun ada juga.

Selesai gelak tak tentu hala tadi,
Datuk Razaleigh mencapai kayu golf beliau.
Zassssss. Terbang tinggi bola golf dihayun Datuk Razaleigh.
Burung-burung yang berterbangan, laju-laju merenung benci ke arah Datuk Razaleigh,
tanda protes atas laluan bola golf Datuk Razaleigh tadi agaknya.......

                                                   ***











Ini petang, gua baru 1st time main permainan orang kaya-kaya, golf.
Saja kasi feeling datuk-datuk sekejap tadi. kahkah. Amacam lakonan gua? ada macam Jalaluddin Hassan?

Shawn Razaleigh
-selalu main lempar/hayun selipar sahaja

Monday, 12 August 2013

Bermuka ketupat

Ceritanya, raya ke-5 aku sudah masuk hospital
Department baru, yang namanya canggih sedikit, surgery
lebih kepada bedah dan belah.

Ceritanya juga,
Kepala masih segar membelah ketupat raya pertama.
Jadi aku datang ke hospital juga
Dengan muka tak puas raya
muka ketupat empat segi sama rata.











Sebenarnya aku ada fikir juga,
kalau aku ketua department surgery,
aku dah discharge semua patient. Kan semua happy?
Pulanglah di hari rayawrrrr~
kahkah!

shawn razaleigh

Pencapaian luar biasa

Sebuah pencapaian yang belum pernah aku alami sepanjang hidup ini.
Ini adalah sesuatu yang lain dari yang sudah-sudah.


Jumlah duit raya terkumpul di hari ke-4 adalah 1RM
Luar biasa bukan?


Shawn Razaleigh

Wednesday, 7 August 2013

Pesen janggut ustaz-ustaz


Dua puluh empat tahun aku hirup oksigen.
Dari bogel sampailah dagu sudah berumput hitam



Walau sudah berjanggut, jambang, 
jadi ahlong, jadi ahli politik, jadi ustaz, jadi apa-apa pun
bab duit raya bukan bab main-main ya sedara

Bukankah masih layak?

Blog Baru Shawn Razaleigh

Blog tercipta kerana aku rindu menulis bebas.



 entry pertama hanya sebaris ayat, agak celaka bukan?