Thursday, 5 October 2017

mudah lupa

Assalammualaikum

Ceritanya, semalam aku ada up tweet di twitter.
Sehingga sebelum aku tidur, bilangan suka akan tweet tersebut sudah mencecah hampir 2k.
Bini aku ada pesan, pergh tweetfemes, jangan lupa diri pulak.

Pagi ini, seseorang mengejutkan aku tidur. Aneh.
Aku pandang atas bawah. Mata tidak sepet, tidak pula bundar.
Rambut tidak terlalu panjang, cukup melepasi paras bahu.
Susuk tubuh kecil, tidak gempal.
Ada bau masam masam yogurt sikit, seperti air liur basi yang ditakung sejak semalam.

Pendek kata aku tak kenal dia siapa. Aneh!

Sekian cerita ringkas seorang Melayu lupa diri.

Sunday, 23 February 2014

Aiman bijak



Aiman, kan dah janji nak hafal sifir.
ni tengok belakang buku ,
ada jadual sifir, memang la boleh jawab semua. Awrrr

Aiman tak ingat lah bang. Susah.

Aiman pandai naik basikal?

Pandai.

Macam mana Aiman belajar naik basikal? 
Belajar banyak kali kan? Bila jatuh, naik balik. 
Macam tu jugak hafal sifir. Buat banyak kali

Takkkkk! Aiman belajar basikal TENGOK kawan je.
So, sifir pun Aiman TENGOK lah belakang buku. 

hmmm. okkk, bijak bijakkk.
tergores hati cikgu. haha


Gambar dicedok tanpa kebenaran dari http://katanajeeb.blogspot.com/

Sunday, 9 February 2014

Sel-sel otak sedang berhubung



Ini hari masuk minggu ke-tiga aku mengajar anak2 yatim.






Bang, kenapa nama abang shawn razaleigh?

- errr

Abang ni orang putih ke?

- kahkahkah!



Agaknya sel-sel otak dia sedang berhubung rancak.


Wednesday, 5 February 2014

Permainan mencarut- Flappy Bird


tning
tning
pekkk

haishhh syaitannn.

tning
tning
tning
tning
pekkk

grrr syaitannnnn betul.

tning
tning
tning
tning
tning
tning
tning
tning
pekkkkk

SYAITONNNNNNNNNNNNNNNNNN,
NOKAROM, KHINZIR,
*&*&^^&%$%$^$&*^


Game ni buat aku jadi mesin mencarut

Sunday, 2 February 2014

Soalan Maut 2




Abang pernah ke guna matematik tambahan dalam kehidupan sebenar?


Pernah!


Bila? Contohnya?


Ok. Jom belajar Sains pulak.



P/s:
Dulu aku nak tanya jugak soalan cenggini kat cikgu.
Nyesal tak tanya dulu.
Sekarang dah kena soal. Tak dapat jawab.

Soalan Maut




Mengajar matematik tambahan dekat rumah anak2 yatim.

Ada sorang tanya,

Bang, bila masa kita nak guna matematik tambahan dalam kehidupan sebenar?

aku ternganga. 
 
:o




Shawn Razaleigh

Monday, 30 December 2013

KONTES U-BLOGGER

PELANCARAN | KONTES U-BLOGGER | Assalamualaikum, seperti yang di war-warkan sebelum ini, maka hari ini bermulalah Kontes U-Blogger yang bertujuan membuka ruang kepada rakan-rakan Blogger yang sudah mempunyai brand dan service mereka sendiri untuk sama-sama mempromosikan produk dan perkhidmatan mereka.

BANNER U-BLOGGER

Syarat-syarat Penyertaan

1. Mestilah Blogger yang berwarganegara Malaysia.
2. Follow blog www.mawardiyunus.com [klik]
3. Buat entri bertajuk KONTES U-BLOGGER
*sila copy coding berikut dan paste di ruangan HTML
4. Sila backlink banner U-blogger ke entri ini.
5. Jawab 1 soalan berkaitan dengan penaja Kontes U-Blogger dan Tinggalkan URL entry dan jawapan anda ke dalam ruangan komen entri ini. * awas jangan jawab dan letakkan jawapan soalan kontes di dalam entry anda untuk mengelakkan peserta lain "copy & paste".

SOALAN : SIAPAKAH PEMILIK MYWIFE CLOSET?


6. Follow blog, Like fanpage penaja dan Follow Google+ penaja.


Instagram

Senarai Blog U-Blogger

U-Blogger Mk Syahir ~ fuh.my [klik]
U-Blogger Dik Bee ~ www.dikbee.com [klik]
U-Blogger Hafizzy Aziz ~ www.fizgraphic.com [klik]
U-Blogger Sue Izza ~ myputeri21.blogspot.com [klik]
U-Blogger Qaseh Dalia ~ www.qasehdalia.com [klik]
U-Blogger Nurramizah Fadzil ~ supersihat.com [klik]
U-Blogger Pari Pari Putih ~ www.paripariputih.com [klik]
U-Blogger Marqis Careno ~ marqiscareno.blogspot.com [klik]
U-Blogger Korakora Art ~ korakoraartdesign.blogspot.com [klik]
U-Blogger Zulhilmi Tempoyak ~ www.zulhilmitempoyak.blogspot.com [klik]
dengan kerjasama Kelab Blogger Ben Ashaari [klik]



Senarai Fanpage U-Blogger